Skatten

"Skatten är funnen" och alla är så glada.
För ett par år sedan var det en lustigkurre som fick syn på den oehört populäre och mystiske Karlus Skalbe. Detta är skrivet utifrån hans anteckningar. Enligt vad som går att tyda så har "mannen med anteckningarna" följt efter Mr. Skalbe ett bra tag och iaktagit honom. Det här är berättelsen om när Karlus Skalbe Finner Skatten. -Blir det roligare nu vet jag inte vad jag ska ha på mackan imorgon! Utbrast en glad åskådare. En annan i publiken sade att hon gått vilse och inte alls var på rätt plats. -Tokkärring! Det var den 15:e januari då två utav stadens invånare spekulerade hej vilt med kapitalet dom fått från en pantburk. - Vad ska vi göra med alla dessa dollar, undrade den ena. - Hoppa ner i strömmen med dig, sa den andra då. - Du är ju fan dummare är vattentornet, fast jag är dummare, tillade han innan han stoppade upp halva snusdosan i munen och runt omkring. Sen gick de båda mot en korvluva för att tjata lite på korvgubben... - Öhh, en korvajäven!. - Va? - Ro hit med en korvjävel för sautan! - Okey då, du verkar vara en så snäll och go kille så du behöver inte betala. Gutt tänkte Skalbe och satte i sig hela korven i en tugga och blinkade till lite med ögonen i en spasmisk rörelse. Hela kroppen hängde med i den rörelsen. Skalbe gick runt i cirklar ett tag innan han kom på den smarta idén att ta av sig kläderna! Så gjorde han och gick runt i stadens butiker samtidigt som han hela tiden mumlade för sig själv; - fan va lite skit det är ute nu för tiden, klä er lite skitigare era paranta stackare! Det hela utpelade sig i mitten av januari och det var askallt ute så Skalbe börjar frysa lite.... Brrr brrr sa han. Sen gick la han en kabel mitt på gatan och skrattade högt. - Lenge leve dekadensen!!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Haha okej! Det lät väldigt vamrt det, skönt ju =) Jag ska mest ta det lugnt idag, kolla the hills, plugga lite och så =)

2008-06-07 @ 13:07:20
URL: http://sannakumlin.blogg.se/
Postat av: r

Inte för att jag normalt sett är sentimental men detta rör mig till tårar.
Meningar som "Det var den 15:e jaanuari då två utav stadens invånare spekulerade hej vilt med kapitalet dom fått från en pantburk." och "Brrr brrr sa han." får mig rysa av lingvistiskt välbehag.

Vore jag inte en purist skulle jag utbrista "orgasmus lingivstica"!

2008-06-07 @ 13:08:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0